oglinda-barbat_article-main-image

Vă uitați întrebători dacă ați îmbătrânit cumva atunci când vă priviți în oglindă? Vă uitați atent la orice fir de păr alb apărut, ridurile expresive ce dau tonalitate chipului vostru sau fizionomia feței mai dură odată cu trecerea anilor? Sunteți nedumeriți? Vă apropiați de ea și vă ziceți în gând încurajator, gura are încă aceleași linii senzuale, ochii sunt la fel de vii în culoarea lor, viața arde încă nerăbdătoare pe chipul vostru. Sunteți convinși?

Nu credeți că îmbătrâniți! Atâta timp cât vă simțiți bine în pielea voastră, atâta timp cât sunteți dornici și vreți să simțiți adierea vântului în aventură sau razele soarelui în distracție, iubiți pătimaș viața la maxim! Nu îmbătrâniți, doar vă ofiliți! Ca florile.

Și tot uitându-mă în oglindă apăsat, mi-a trecut încurajându-mă. Păi ce? Mă las așa ușor la ani? Mi-am adus aminte c-am citit despre masculinitatea bărbatului, despre tenul lui sensibil și dur în același timp, ăla dornic de rafinament cu aromă de bambus și citrice orientale. Despre gelul cu cristale marine și imbatabilitatea pielii lui agresată de vremea rece a iernii, epiderma lui revigorată precum fundul unui bebeluș de o cremă extrem de unsuroasă anti îmbătrânire, delicat armonioasă. Mi-am amintit de elasticitatea firelor de păr din barba pufoasă ce ar trebui să fie plină de glamour dată cu formula de bază coenzima Q10. Citind toate astea, m-am oprit speriat.

M-am apropiat cu teamă de oglinda format 16:9. M-am uitat pe furiș la fața mea neaoșă, unde am remarcat că masculin&gingaș, mai la vârsta a doua denumiți, sunt doi termeni cu sensuri opuse, opuse și din contră nepotrivite unui mascul pur sânge călărașean. Iho, Ihaaha! Privind adânc prin cuarțul oglinzii, am avut totuși o revelație. Stați măăă, că ăștia din revistă au dreptate! Masculinitatea la orice vârstă mă caracterizează, dar în același timp caut să fiu și grațios. Asa este! Îmi este frică de înțepătura acelor de seringă și de înțepătura țânțarilor. Deci, sunt și sensibil și delicat, dar mai ales sunt bărbat. Aaa?