canva-photo-editor (1)

Văzând o fotografie a unor tipe, zece la număr, toate îmbrăcate în negru cu excepția a două care probabil aveau rochiile negre la curățătorie în timpul petrecerii de 8 Martie, am avut o revelație. În negru femeile sunt frumoase. Cu o ținută all red sau all white, cum erau singurele două prezente în cadru, femeile ar putea-o da pe arătură, dar cu all black niciodată. Citeam pe undeva că rochia-statement a tuturor timpurilor este nimeni alta decât the black dress. Bine, bine, nu toate tipele din poză era în rochie, dar culoarea asta, negrul nuanțelor diferite, arată în mare fel pe un corp feminin, fie el și mai puțin arătos în ochii bărbaților.

Nu mi-a plăcut ceva în fotografie. Toate zece apăreau în cadru stând pe diferite trepte ale restaurantului, fiecare într-o poziție cât mai cu bună cuviință posibilă. Unele cu piciorele într-o parte, alta cu genunchii lipiți cu super glue, alte cu picioarele în x ca nu cumva pe acolo să se strecoare o rază de lumină. Normal, ar zice unii, eu nefiind printre ei, doar nu se dorea ca lumea să râdă de vreuna din cauza poziției indecente, nu!?

Fetelor, le-aș fi zis eu, fotograf fiind, îndrăzniți să fiți mai feminine, mai cu viață, mai cu spor pe zâmbete, îndrăzniți mai mult până la limita fascinației senzuale puțin provocatoare! Un picior peste picior cu o pulpă decent scoasă la vedere, cu o poziție la limita vulgarității care nu va omorî pe nimeni, aș fi continuat eu pregătindu-mi aparatul de fotografiat pentru o nouă sesiune cu altele mai îndrăznețe la rând.

Dar să revin la negrul purtat de femei la evenimente și a lui importanță în viața lor. Chiar dacă negrul desemnează tot ce este întunecat, obscur, trist, ascuns, el evocând prin urmare pesimismul, necazul, îngrijorarea, la petreceri această culoare este în mod deosebit pusă altfel în evidență pe corpul femeii, mai sexi motherfucker cu sublinierea pozitivă a stării de spirit pe chipul ei gingaș feminin.  Negrul este unic. O rochie neagră bine asamblată pe un schelet de femeie îi conferă acesteia un aer aristocratic cu tente de pasiune nedescoperită, un mister care fascinează, o aromă în multe gusturi ascunse.

“Poți purta negru oricând. Îl poți purta la orice vârstă. Îl poți purta aproape la orice ocazie.” – Christian Dior