646x404

foto adevărul.ro

Excelenţa Sa Hans Klemm, ambasadorul SUA, pe malul Borcei. Primar: Am vorbit despre posibilităţi de colaborare.

Să nu creadă una lume cum că aş fi împotriva acestor vizite, mai ales americane, nici nu m-ar băga nimeni în seamă, dar m-am cam săturat de vizite de curtoazie, vorbe în vânt, baliverne şi alte teme banale greu rezolvabile. Am văzut şi la alții cum au adus-o pe ministrăreasa sănătății să vadă şi să constate chestii, pe alt super ministru al Dezvoltării dispus să nu taie fonduri după bunul plac al partidului, am văzut promisiuni care n-or să se materializeze niciodată. Sau poate mă înşel. După părerea mea, aceste vizite, după lungi lobby-uri, se fac doar pe imagine, a dracu imagine cum ne mănâncă ea problemele locale!

De fapt, Hans Klemm, ambasadorul SUA, a venit la Călăraşi însoțit de vreo 800 oameni de afaceri. Totul s-a ținut secret, credeți-mă! Toți vor investi miliarde atât în Călăraşi, nice town, cât şi în satele de primprejur, nice villages.

L-am văzut la Călăraşi pe miliardarul Bill Gates venit pentru a investi în sistemul informatic al zonelor mai puțin dezvoltate ale oraşului. Fiecare locuitor de aici va avea casa inteligentă, de la wc-ul tehnologizat din spatele curții, până la cotețul găinilor dotat cu sistem automat de hrănire. Pentru noi, ăstia mai avuți la limita mediocrității, el va dona, fiecăruia, o maşină inteligentă fără şofer condusă. Să trăieşti, conaşule!

L-am văzut la Călaraşi pe Mark Zuckerberg, toți îl cunoastem, ajuns aici din proprie inițiativă. Cum, la Călăraşi? Vin cu cea mai mare plăcere!, îi răspunse afirmativ asistentei la întrebarea ei adresată cu interes. Omul, extrem de relaxat în bermude şi şlapi venit, vrea să ne ofere bani pentru dezvoltarea sistemului privind informațiile ce se vor adevărate, şi nu fake-uri, la care pun majoritatea botul pe facebook. Să trăieşti, barosane!

O să credeți că debitez fantezii, dar l-am văzut şi pe Donald Trump în persoană, şi nu pe sosia lui. Presa n-a aflat nimic. Numai mie mi-a enumerat hotărât investițiile ce vor urma. Două parcări supraterane, în zona Orizont una, alta în zona Centru, o sută de zgârie nori pentru locuințe, cinci poduri suspendate în zona Chiciu-Oltenița, drumurile pe şase benzi, plus, plus, un stadion nou nouț. Să trăieşti, boss-ule!

Ce credeați? Că Hans Klemm a venit la Călăraşi doar la o ciorbă de peşte? Cu mămăliguță, cum altfel!

Americanii sunt interesaţi de oraşul de pe malul Borcei. Excelenţei Sa Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, a fost vineri, în vizită la Călăraşi. Acesta s-a întâlnit cu primarul oraşului şi au discutat posibilităţile de investiţii, dar şi despre consolidarea securităţii în zonă.