canva-photo-editor (4)

Am observat ceva. Femeilor le plac mașinile mari şi puternice. Cele cu sute de cai, dacă se poate, cai putere care să tragă prin zăpadă spre şemineu, prin nisipul de la mare, seara la apus, pe cărări neumblate de munte, seara spre cabană. Tot îmi vin like-uri pe peretele de facebook, aprecieri ale femeilor la adresa paginilor unor producători de maşini solide, mari, ananii. Femeilor nu le mai plac maşinile mini one, nu le mai atrag nici cabrioletele, nici să audă de o Dacie locală. Cică a ajuns să le stea în gât, celelalte candidate la titlul de doamna anului putând să râdă de ‘amărâte’ cu buzele rujate până la urechi.

Sunt două tipuri de femei cărora le plac mașinile puternice.

Femeia căsătorită ce este posesoarea unei Dacii autohtone nouă-nouță. Ce rău a ajuns! Vai de capul ei! Doar ce auzise că Anda, colega ei de serviciu, îşi luase un Cadillac Escalade american. De fapt şi de drept, i-l adusese soră-sa, aia căsătorita cu americanul ăla burtos şi chelios. Ce norocoasă! În fine. Discutase inițial cu soțul ei pentru achiziția un gipan cu 300 mii kilometri la bord, dar n-o ascultase, sărăcia! Asta e! Amărâtă a fost, amărâtă o să moară! Mereu o să-l regrete pe Max, suedezul ăla blond care o ceruse în căsătorie la Costinești acum 20 de ani. Ce mașină avea!

A doua categorie este femeia necăsătorită, cea fără obligații ce-și poate alege mașina după bunul plac al inimii. Nu, nu să și-o cumpere ea, cine ar fi atât de fraieră în timpurile astea moderne pe care le trăiește cu inima deschisă, ci doar împrumutată pe perioadă determinată în funcție de posibilitățile posesorului. Câtă impresie face ea coborând în fața blocului dintr-un Yukon 6.2 L86 V8 cu șoferul manierat venind pas alergător să-i deschidă portiera! O perioadă. Ce ochi beliți au colegele ei la auzul lui  muscle car Dodge puternică precum posesorul ei, un tip care știe și poate s-o ducă pe cele mai înalte culmi ale dorințelor ei nemărginite!  Altă perioadă.

Femeilor le plac mașinile care scot fum negru tăciune pe asfalt, care mănâncă la micul dejun sute de litri de carburant, cele cu loc pentru o ghidușie la zile speciale, chiar și cele, cu bonus special, în care să poată da o petrecere pentru afirmarea unghiei în gât a răutăcioaselor prietene. Pentru femei nimic nu mai este ca înainte când mașina avea scopul doar să le ducă din punctul A în punctul B. Astăzi este vorba de putere, preamărire, măreție. Brmm, automată să fie!