1578b90d99f80d4905595e54ceb478c7

Eu la o bancă aşteptând ca una dintre casiere, erau două în total, să vină de la patiseria din colț pentru a-mi actualiza datele. Fugise și ea zece minute deoarece i se făcuse fomiță în timpul programului. Şefa ştia, nebuna! Mi-a zâmbit complice când eu, cârcotaş al dracu, i-am bătut un apropo subtil cum că nu este nimeni la casieria pentru persoane fizice. Nu-i ziceam. Dar aia de la juridice m-a supărat, refuzându-mă. Aşteptați!, mi-a zis cu o voce pițigăiată. Ho, fă, dragă! Şefa? O tinerică bună…de profesionistă ce era în finanțe și bănci, cu o fustă strâmtă mai să-i pleasnească tivul pe bujoreii ăia simpatici şi drăgălaşi. Stați! A venit casiera, în sfârşit! I-aş fi zis si ei ceva, dar avea o figură atât de simplă și o scuză atât de reală, încât am tăcut precum un leu în preajma puternicului dolar.

Eram în aşteptare admirând cu interes afişajul electronic al cursului de schimb. Făceam calcule banilor virtuali pe care speram să-i câştig la loto, când, deodată, ca ieşită de pe coperțile revistelor de modă pentru seniori, apăru Ea. O babă dichisită super eroina mea, cu pantofi de lac fără toc, cu o fustă cloş lungă până sub genunchi, cu ochelari franțuzeşti la ochi, colorată pe cap în albul zăpezii care a fost. Eroina, eroina, îmi suna în cap melodia mascaților mei preferați. Am privit-o lung, emoționat. Bătea la 70.

Aş dori să scot 1000 de euro din contul meu, i-a spus delicat casieriței. Doamne, avea trei dinți de aur și o măsea la fel. Plus trei inele pe degetele ei fine, dar ce vreți, bătute de ani. 1000 de euro? Mă luase cu leşin.

Totuşi, dați-mi 1500!, corectă ea minuțioasă în date bancare. Ce? Dați-mi două palme, îmi venea să le strig tuturor celor prezenți în instituția bancară. Omorâți-mă! 

Şi-a încasat banii cu o mândrie bine reținută, s-a scuturat de privirea mea imbecilă care cerşea atenție, plecând tăcută spre casa ei. Ce bucată, mamă! Pe asta trebuia să pun mâna, mi-am zis supărat în barbă.

Are bani, baba!, am auzit-o pe casieriță murmurând. Lesbiana naibii!, am înjurat-o în gând. Baba aia este a mea, s-a înțeles?