20180331_104230

Azi am fost voluntar pentru prima dată în viața mea. O senzație unică care m-a făcut ‘om’ cu adevărat, mândru de mine pentru totdeauna cât voi trăi, un sentiment de mulțumire care îmi va alimenta sufletul până la următoarea acțiune la care voi participa. Deoarece vor urma şi altele, cu siguranță.

20180331_105043

Am participat la o acțiune de plantat pomi prin bunăvoința firmei la care lucrez şi a asociației non-profit, Viitor Plus, o perdea forestieră care, peste ani, va proteja de viscol drumul național aflat în apropiere. Nu pot să exprim în cuvinte ceea ce mi s-a întâmplat azi. În bine.

 

 

O foarte bună organizare, perfectă aş spune, cu o persoană cu suflet mare din partea Viitor Plus care ne-a preluat efectiv de la fabrică şi ne-a însoțit prin muncă toată ziua, cu o masă câmpenească jos pălăria care m-a determinat să atârn minute bune cu burta în sus precum un greiere la soare, cu un program de muncă care nu a făcut rabat de la seriozitate.

Vreau să scriu ceva de tipa asta, de ghidul nostru. Profesoară de istorie, căsătorită, deşteaptă, simplă, femeie cu familie care, în timpul liber, munceşte ca voluntar pentru România, pentru viitorul copiilor ei şi pentru ai noştri. Câtă putere să ai să susții moral activitatea asta? Multora dintre noi ni se pare un rahat, o banalitate. Mulți dintre noi nu înțeleg efortul făcut. Dar nici mulțumirea de sine, acea stimă pe care o ai atunci când te uiți în oglindă, seara, înainte de culcare.

Da, azi am muncit pe brânci până mi-au transpirat şi chiloții din dotare, dar am muncit cu drag pentru mine, pentru noi, pentru sufletul meu.

Mulțumesc, oameni frumoşi!