c5c79de6dbc6ff0836ea9b4c93e763e9

Hihaha! Hihaha! Sunetele astea le plac femeilor. Să necheze, nebunul! Să dea din copite. Să mănânce jeratic. Să se ridice pe picioarele de dinapoi. Să-i mănânce zăbala femeii. Hihaha! Să o rumege de la degetul mic până la căpăstru, să o salte în trapul relaxant până la galopul nărăvaş, să o salte-n şa cu fălnicie, să treacă obstacolele cu semeție, să se lase călărit, domesticit.

Mă uitam cum o tipă blondă, pe Eurosport, falnică pe spatele lui, călărea mândră un pur sânge arab. Crăcănată fiind în şa, poziționată cum îi stă bine unei sportive profesioniste, îl domina. Îi stătea bine, dă-o naibii! Cum le stă bine tuturor femeilor. Deasupra. Tipa avea acel stil cu pornit mai întâi la pas pentru a se obişnui cu mişcarea armăsarului, fiecare cu stilul lui, ca apoi, luând în considerare acele trei elemente distincte ale poziţiei benefice femeii: cu brațele încolăcindu-l, cu trunchiul călărindu-l, cu picioarele prinzându-l, să o ia la trap până la finişul lăsat cu un oftat prelung. De uşurare.

Femeia a câştigat medalia de bronz. Dar mie mi-a plăcut cel mai mult. Am admirat-o. Putea mai mult, asta era clar. În comparație cu celelalte, femeia asta chiar ştia să călărească bine. Doar am citit foarte mult la viață mea despre călărie. Cum trebuie să stea jocheul în şa, cum să dea contre armăsarului, cum să-l domolească când este cazul, cum să-l biciuiască când trebuie. Sunt armăsari şi armăsari. Unii pot o singură dată să sară peste obstacole, ca apoi să cadă morți cu fața în sus, dându-şi obştescul sfârşit, sunt falşi armăsari care doar se prefac că sar, opintindu-se direct în bârna cea mai joasă, şi sunt armăsarii adevărați care stau în umbra grajdurilor nebăgați de nimeni în seamă. Ăştia sunt cei mai buni la călărie.

Apropo. Nu călăriți gloabele din pensiuni! Ori vreți ceva de calitate, ori vă păcăliți singure! Am văzut femei adevărate călărind gloabe doar de fală, fără a şti măcar ce plăcere vor avea într-un final, am văzut tipe căzând în nas după primul trap al armăsarului care le-a permis cu îngăduință să-l călărească, am văzut femei născute în şa, profesioniste în al galopului sport. Aste din urmă îmi plac.

Există armăsari buni. Doar trebuie aleşi cu grijă. Hihaha!