canva-photo-editor (2)

Bine ați venit la ora de biologie! Azi vom citi despre muscă. Atenție, se va efectua o disecție literară a muştei roşii, cea care ne bâzâie cu nesimțire de ceva vreme încoace. Cam de la Revoluție.

Muștele din parlament sunt un grup de insecte din ordinul Furacera, subordinul  Prostera, cele care posedă doar o pereche de aripi pe torace. A doua pereche de aripi este transformată în mâini pentru furat sau trohantere cu rol de echilibru în a sta pe că.at. Muştele alese sunt din clase diferite, dar eu, aici, fac referire doar la tipul de muscă roşie care poate să mănânce orice organic. Mai ales pasta aceea maron de care sunt mozolite toate la gura lor hulpavă.

Muştele obişnuite au de obicei o lungime de 5-10 mm lungime,  dar cele roşii sunt imense în nesimțire lor, chiar devenind gigantice atunci când vor să fure, să prostească, să schimbe legi. Partea anterioara a corpului este de culoare neagra, având patru dungi încrucișate pe partea din spate, acest tip de muşte fiind deja pregătit pentru o carceră lungă la Jilava. Partea posterioara a corpului este roşie, roşie, toate având genealogia bâzoiului şef.  Corpul muştei roşii este in întregime acoperit de peri pe care, de obicei, se prind bacteriile, microbii şi paraziții. Pe cap are doi ochi compuşi (ochi cu fațete) mari și roşii, ochi beliți şi hulpavi la tot ce înseamnă propriul interes.

Familia muştei este formată strict pe sistemul mafiot al clasei insecte, de la bâzoiul senior care nu a murit încă, musca roşie supremă, trecând pe la bâzoiul verde cu mustață strict asortat numai pe mâncat că.at, pe la bâzoiul troglodit cu cinci neveste, până la muştele de duzină care ştiu le franceza la perfecție, geografia Buzăului senzațional de bine şi anii 20-20 care vor veni.

Musca este un agent supărător tipic precum şi un dăunător igienic. Muştele deranjează oamenii cu multă gândire democratică, ele aşezându-se pe diverse părți ale corpului acestora, zburând haotic prin cameră şi zumzăind ca proastele după mari avantaje materiale. Prin depunerea ouălor şi din cauza etapei de hrănire a larvelor, ele pot contamina atât mâncarea, cât şi societatea.

Pentru stârpirea acestor lighioane nesuferite, se impun metode dintre cele mai dure. Ele pot fi omorâte cu clasicul plici de muşte, cu hârtia și plasele de muşte, cu spray-urile împotriva insectelor, lămpile UV, cu o bătaie bună pe cârcă şi cu intrarea peste ele în parlament. Dă-le dracu, astea or să ne bâzâie toată viața!? Trebuie luate măsuri.