canva-photo-editor (5)

Funcționarii x, y şi alfa au fost invitați la Congresul Științelor Naturii – Implementarea transfrontalieră a noului stârc moțat tatuat și generarea de soluții alternative pentru înlocuirea acestuia în caz de dezastre ecologice şi genetice.

Congresul a fost organizat de NCBE (noi cheltuim banii europeni) Nord și Sudul țării în colaborare cu regiunea montană a Bulgariei, cu bani de la Uniunea Europeană, să-i trăiască familia ei unită. Normal, banii au venit pentru Dunăre, pentru îmbunătățirea arealului, dragarea fluviului pe care natura ni l-a lăsat moștenire, pentru construirea unor porturi turistice, cât și pentru modernizarea pescuitului sportiv, de la curent şi setci primitive la scule profesionale de pescuit. Subiectul cu pescuitul n-ar fi trebuit băgat, dar cuiva sus îi place să se bălăcească în icre. Cado de la congres.

Din păcate, s-a găsit partener bulgar doar pe zona de munte, dar nu este niciun bai. Nu ştiu capitaliştii ăia simandicoşi ce înseamnă colaborare transfrontalieră. Băgăm un titlu pompos care să nu se poate traduce în nicio limbă străină, expunem ceva proiecte nerealizabile, și pac, le-am luat banii europenilor. Ce urmează după va fi interesant.

Cum spuneam, cei trei funcționari au luat cuvântul fiecare pe un subiect care nu generează discuții contradictorii. Primul a propus ca masa festivă de după congres să fie organizată la restaurantul cu specific pescăresc, Țața Ştiuca. Toți au fost de acord. Al doilea a luat în discuție un team building numai cu cei prezenți, dar fără neveste, să fie distracția conform standardelor din Uniune. S-a aprobat în unanimitate. Al treilea, mai serios de fel, a luat în discuție viața stârcului moțat tatuat de când a fost ouat până la viața de adult, ca apoi, acesta să expună soluții pentru protejarea speciei prin ciparea masculilor. Când să continue cu dizertația, un cor de fluierături se ridică din sală.

Huă, bă, ne strici ditamai congresul!