cover-web-Romaneste

Românește, că dacă ar fi ca să compar, nu eu ci tu ar trebui sa fii la penitenciar

Românește. E la modă sloganul naționalist comunist al celor de la pesede. Nu mă iau de proprietăților de peste mări și țări ale nașilor, nici de vizitele des europene ale unora mai mici pe care abia îi mai aduci acasă de prin vacanțe si delegații, ci o să mă iau de mâncarea cea de toate zilele, cea pe care ei o vor românește pe o piață, zic ei, tot mai afectată de importuri.
Vorbind strict de rețetele noastre vechi și străbune pe care tot le invocăm, aici referindu-mă la produsele din carne, lapte, plus fructe si legume, susțin ideea dispariției timpurii a acestora. Cam din paleoliticul Ilenescian. Cauzele sunt multiple. Modernizarea, știința și dezvoltarea societății ar fi doar trei din cele care au evoluat normal.

Mai sunt câteva rețete pe care le numeri pe degete, branduri care și-au câștigat târziu, dar și-au câstigat, renumele național și internațional. Vor supraviețui, dar din cauza roboților care ne vor ajuta să evoluăm, probabil peste o sută-două de ani, vom mânca doar pastile cu miros de brânză de oaie și capsule cu aromă de mușchi de porc.
Nu o să se mai poată românește, clar. Nici tradițional, așa cum plâng unii pe aici. Ei, ca partid, nu vor mai exista pentru a-și da cu barda în oo de oftică.

În rest, pornind de la roșiile cu semințe turcești la bază, laptele de la vaci cu tâțele mari umflate cu pompa, carnea de orice animal crescut ‘românește’ cu chimicale furajere, toate sunt precum produsele din import de artificiale, dar mult mai scumpe. Să mâncăm românește, corect, dar ce? Țăranul român s-a adaptat timpurilor moderne sacrificând gustul pentru producție și preț, iar importatorii sunt susținuți din umbră de același sistem corupt care ne și guvernează.

Este ușor să arunci pe piața credulilor de serviciu informații cum că supermarket-urile nu primesc țăranii la negociere, este lejer să îndemni aceeași creduli cum că tu simți până în urină românește, când tu, politicianule sau micule șef de deconcentrată, mănânci numai mâncăruri sofisticate care numai românești nu sunt.

Să le mai ascultăm refrenul celor de BUG Mafia! Mare dreptate au.