61036154_299571514260110_2765476467767771136_n

Urmărind Giro d’Italia pe Eurosport în comentariul extraordinar al lui Manolo Terzian, într-una din zilele de concurs am băgat la cap o rețetă de mâncare tipică locurilor prin care trece caravana cicliștilor.

Minestrina di cornuti este o supă italiană simplă care, odată preperată, rămâne caldă câteva ore. În legenda italiană se povestește cum că, odată plecat soțul la serviciu, femeia se destrăbăla cu amantul, iar pe ultima sută de metri prepara această supă extrem de simplă cu care își aștepta soțul în prag, cu zâmbetul pe buze.
În tradiția Santarcangelo di Romagna se spune că sub Arcul Popei Clemente, care se află chiar în centrul pieței principale, erau atârnate câteva coarne de taur, iar dacă voiai să știi dacă ‘ai coarne’ sau nu, treceai pe sub arc. Dacă coarnele se mișcau, atunci era mai bine să alergi spre casă, sperând să nu găsești soția în pat cu iubitul!

Atenție, fetele, rețeta este:

Doi căței de usturoi tocați și uleiul de măsline se pun într-o cratiță mare, se adaugă dovlecei, roșii, ceapă, ardei iute, mazăre și se gătesc cu suficientă apă pentru a acoperi pâinea tăiată în felii subțiri așezată într-un castron. După preparare, ingredientele se varsă pe pâine, iar terina rezultată va fi acoperită cu o cârpă curată și lăsată în acest fel timp suficient pentru a înmuia pâinea.

Bărbati, dacă găsim așa ceva pe masă atunci când venim de la serviciu, e groasă treaba.