7180

Dacă tot o să spui că NU te interesează politica, eu o să-ți dovedesc că politica este sursa răului a tot ce se întâmplă dezastruos în țara noastră. De la politică o să ți se tragă lipsa din magazine a rujului glamour intens care, de obicei, îți face buzele precum curul maimuței, de la politică o să se interzică importul de bemveuri pe care tot le invoci a fi meseriașe, motor puternic ce trage râgâituri puternice pe asfalt, eleron de avion cu frâne în aer, stabilitate mișto pe care să faci coroane și dricuri pe asfalt.

STOP! O să scrie la graniță. Tocmai ce Rusia vrea să scape de parcul ei auto plin cu Lada și Moskvich din anii 70. Iar China, tocmai a ieșit pe piață cu rujul diverse culori care te va face o micuța Cecurai la dispoziția protipendadei roșii de partid.

De la politică o să ți se tragă lipsa de pe rafturile barului de cartier a săniuței ce arde gâtlejuri bătute de vara gradelor plus, iar tu, nehotărât trist, vei da ronduri de bătătură în căutarea unei soluții pentru a nu intra rapid în sevraj. Vei apela iar la Mona, spirtul de odinioară cu care te făceai criță, dar nici pe acesta nu vei mai avea timp să-l găsești în magazine, deoarece un nimic de politician te va rechiziționa pentru nou deschisul canal Dunăre – Siret.

De la politică o să ți se tragă lipsa din farmacii a pastei Corega ce-ți betonează acum placa, pastă pe care o vei înlocui brusc cu ciment de construcții furat de nepotul tău de pe șantierul din apropiere. Baba ta te va chema s-o incălzești la ceas de seară tristă și întunecoasă, la brăcinari încins cu lipsa de curent electric și cu lipsa căldurii din calorifere. Celebra expresie era mai bine pe timpul lui Ceaușescu o să-ți iasă pe cur cu unica bășină pe care o mai poți trage, vei înjura de Cristoși pe Soroș, Statul Paralel, pe Iohanes, pe toți care te-au adus în starea asta de veșnic neinteresat de realitate.

Să te interese politica, cocalar nehotărât, tânăr sau bătrân!

Să te uiți doar pe antena trei toată viața care ți-a mai rămas, să stai la rând la ulei și zahăr, să iei pâine pe cartelă, să nu ai apă caldă la robinet și câte și mai câte rele aferente unui regim politic totalitar. Așadar, politica ar trebui să te intereseze mai mult decât ținuta pe care o vei purta la ieșirea în mall sau ce blugi îți vei lua la întâlnirea cu băieții în club. Mai mult ca tărăboiul din serialul turcesc care ți-a acaparat interesul și mai mult decât toate emisiunile de scandal, mizerii media ce sunt.

N-ai apucat regimul dictatorial al lui Ceaușescu? Sau l-ai apucat? Nu contează.
Ar fi bine să te intereseze politica, altfel ai belit-o!