Cică Împăratul Galben, numit așa de la lanul de grâu avut în posesie, ar fi la paloșe cu Împăratul Galben deschis, de la echipa de handbal pe care o sponsorizează cu pasiune.

Cel galben de pe tărâmul județean nu l-ar suporta pe ăl de pe tărâmul local, trimițând săgeți otrăvite cu gânduri necurate în a-i câstiga castelul. Cel galben mai deschis, stăpânul tărâmului local, ar trimite vrăji necurate de nu și-ar termina celălalt investițiile la termen, ba chiar ar da zilnic cu afurisenie pe șantierele în lucru ale celuilalt.

Fiecare are balaurii lui prin preajmă, ziariști dragoni care scuipă cuvinte fierbinți pe nas, iele elegante care dau din cururi pe pajiștile administrative, valeți la scară care le țin armura să se îmbrace atunci când merg la turniruri simandicoase.

Mare grijă!, le-aș zice împăraților. Dincolo, pe tărâmul negru, trăiește o creatură sinistră care acum conduce prin minciună, manipulare și corupție. Stă la pândă.

066182f59914fca1788fef456efe31d9.jpg

Iar eu, un valet simplu al tărâmului dintre viață si moarte, dintre realitate și vise, le-aș sugera să pună 1000 de euro aur sponsorizare la mine în buzunar, pentru inițiativa de împăcare, nu pentru altceva, să bată pocalele de cupru a noroc și să devină cuscri întru fericirea aleșilor lor.

Din simpatie le-aș da împăraților și o palmă după ceafă. Până când război în Împărăție?