bodyguarzi (1)

Mulți cetățeni mai apelează încă la cunoștințele pe care le au în diferite locuri bine puse, acolo unde le sunt necesare pentru a-și rezolva diferitele situații intâlnite, inerent, în viață. Să-și facă un buletin, de exemplu, sau să-și plătească o amendă, alt exemplu, sau, vai dragă, să intervină la un doctor, să-și găsească un job sau să apeleze la dedesubturi pentru orice banalitate. Sunt persoane comode rămase cu sechele din vremuri de mult apuse, care nu vor sau nu pot să se descurce în lumea modernă. În perioada pe care o trăim, mult tehnologizată și informată, numai cine nu-și dorește să evolueze nu acceptă informația de pe internet ca fiind importantă.

Așa și în politică. Când un politician invocă oamenii din ‘spate’ ca fiind propteaua de sprijin în orice situație de nerespectare a legii, acel politician, sper că se va întâmpla, nu va mai avea niciun viitor în comunitate. Acest sprijin bazat pe pile, relații, pe o mână spală pe alta, trebuie să dispară mai devreme sau mai târziu, iar noi, cei care ne dorim o lume mai bună pentru copiii noștri, trebuie să-i demascăm pe nemernici.
Acest ambalaj sinistru, această amenințare, chiar dacă nu spusă cu voce tare – am oameni – va trebui reconsiderată atât de noi, oamenii simpli, cât si de politicieni. Pentru comunitate, pentru viitor.